Warsztaty Kulinarne

NaGrillu Academy Napoleon jest pierwszą Akademią grillowania  In Door na terenie Polski. 

Pomysł na założenie akademii zrodził się w momencie, gdy mnóstwo klientów zaczęło pytać nas o porady odnośnie całych procesów grillowania.

Stacjonarna akademia grillowania wydawała nam się w tamtym momencie idealnym rozwiązaniem, wyobraźcie sobie - dedykowane miejsce do poświęcania czasu osobom, które pragną poznać wszystkie sekrety sztuki grillowania oraz BBQ.

Ale dość już o historii! Zastanawiacie się pewnie czego będziecie mogli spodziewać się wewnątrz akademii, prawda? Już tłumaczymy.

Przede wszystkim wiedza

Tematem przewodnim naszej akademii jest oczywiście rozpowszechnianie wiedzy i edukacja w tematach związanych z grillowaniem i BBQ.

Warsztaty poprowadzą Mistrzowie Polski w grillowaniu: 

- Andrzej Gibas  

Grill Chef, Mistrz Polski w grillowaniu, brązowy medalista mistrzostw Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue, czyli najbardziej prestiżowych mistrzostw BBQ na świecie, w których zdobył brązowy medal w kategorii "Home Cooking From The Homeland".

- Krystian Cydejko

Absolwent Szkoły Gastronomicznej w Katowicach im. Gustawa Morcinka oraz Trener Kulinarny. Szef kuchni posiada 22- letnie doświadczenie, które zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w Polsce, jak i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin we Francji gdzie spędził dwa lata poznając tajniki tamtejszej kuchni. Specjalista w dziedzinie deserów, wołowiny oraz kuchni francuskiej. Juror licznych konkursów kulinarnych. Zdobywca złotego durszlaka w 14 edycji konkursu śląskie smaki.

Nie zabraknie  również wspaniałych gości, którzy z chęcią podzielą się z Wami swoimi doświadczeniami i ogromną wiedzą. Na naszych zajęciach będziecie mogli dowiedzieć się jak smaczniej i efektywniej przygotować wasze ulubione potrawy z grilla, a także poznacie parę sztuczek, które pomogą Wam w udoskonaleniu swojej techniki.

Jest na czym się uczyć

Grillowanie na dobrym sprzęcie to prawdziwa przyjemność, dlatego zadbaliśmy o to, aby dać Wam do dyspozycji najlepsze możliwe wyposażenie.

Bazą naszych stanowisk roboczych są grille marki NAPOLEON®, czyli dobrze znanego producenta grilli prosto z Kanady.

Grille zostały umieszczone w zabudowie przygotowanej przez firmę Marmur Dulemba, która już od 1991 roku specjalizuje się w kamieniarstwie budowlanym od projektu, aż po montaż.

Oprócz grilli znajdujących się wewnątrz akademii do dyspozycji są również modele przeznaczone do użytku zewnętrznego, które posiadają najnowsze rozwiązania technologiczne tego Kanadyjskiego producenta, więc możecie być pewni, że dodatkowych funkcji Wam nie zabraknie. Na wyposażeniu akademii posiadamy również grill pelletowy oraz grill ceramiczny Big Green Egg®.

W naszym inwentarzu nie znajdują się jedynie grille!

Instruktorzy jak i uczestnicy będą mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności władania japońskimi nożami od firmy Mcusta, a gdy przyjdzie pora na przygotowanie dań jednogarnkowych, to garnki i brytfanny od fińskiej firmy Opa & Muurikka zdadzą egzamin celująco.

Pracujemy na produktach najwyższej jakości - naszym dostawcą mięsa jest firma Tendermeat świetnie znana ze swojego sklepu z amerykańską wołowiną BBQ.pl. A dla smakoszy produktów mlecznych polecamy wyroby z polskiej mleczarni: Skarby Serowara.

Natomiast Naszych Mistrzów ubrała firma KARLOWSKY®


Aktywne filtry

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło