MISTRZOSTWA POLSKI GRILLA I BBQ OGRODZIENIEC 2024
MISTRZOSTWA POLSKI GRILLA I BBQ OGRODZIENIEC 2024
Serdecznie zapraszamy na nową odsłonę corocznego wydarzenia kulinarnego: „Mistrzostwa Polski Grilla i BBQ”, która odbędzie się w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, na najbardziej rozpoznawalnym Zamku na szlaku orlich gniazd – Zamku Ogrodzieniec, w dniach 25-26 maja 2024r.
Obserwuj wydarzenie na Facebooku!
Od lat w tym miejscu odbywają się wielkie eventy, wydarzenia kulturalne, sportowe, festiwale, koncerty. Maj to idealny miesiąc na święto grilla, a w tym roku również BBQ.
Na to wydarzenie zaprosiliśmy Szefów Kuchnii, Grill Masterów i pasjonatów BBQ. Liczymy na wielki najazd grillomaniaków, bbq-masterów oraz koneserów dobrego smaku.
Całość imprezy ma na celu spędzenie wspólnego czasu grillmasterów z całymi rodzinami. Przybliżenie Państwu tajników kuchni grillowej i BBQ, aby wasz stek, big burger, kurczak, kiełbasa, rybka, czy nawet danie vega prosto z grilla było idealnie przygotowane.
Ogromną dawkę eksperckiej wiedzy, znakomitej jakości wołowinę premium i doskonały sprzęt do grillowania i BBQ zapewnią główni partnerzy imprezy.
a. NaGrillu Academy Napoleon jest to miejsce niezwykłe, stworzone przez miłośnika grillowania Andrzej Gibas dla pasjonatów tej sztuki kulinarnej. Akademia mieści się w Mysłowicach na parterze domu Pana Andrzeja co nadaje jej wyjątkowy charakter. Nasi goście mogą poczuć tu domową atmosferę, napić się aromatycznej kawy, orzeźwiającej wody mineralnej oraz sok ze świeżo wyciskanych owoców, a to nie wszystko. Przede wszystkim ucząc się jak przyrządzać potrawy na grillach najczęściej gazowych marki Napoleon Grille Polska i to niezwykłych potraw bo w naszej Akademii rządzi wołowina sezonowana amerykańska i japońska, wysokiej klasy jagnięcina, ryby i owoce morza a także aromatyczne dodatki. W Akademii oczywiście Andrzej nie pracuje sam, razem z nim w tajniki tej sztuki kulinarnej wprowadzi Państwa Krystian Cydejko – trener kulinarny, szef kuchni z 23-letnim doświadczeniem.
b. Napoleon Grille Polska – wyłączny przedstawiciel grilli i akcesoriów grillowych marki Napoleon® w Polsce. Kanadyjski Napoleon® to ceniona na całym świecie marka nowoczesnego i wyjątkowo stylowego sprzętu do grillowania. Autorskie rozwiązania, jak: palniki na podczerwień SIZZLE ZONE™, faliste ruszty WAVE™, system zapłonu JETFIRE™ oraz inne – oferują możliwości godne prawdziwego Grill Mastera. Nieodłącznym elementem filozofii Napoleon® jest zwiększenie możliwości nie tylko produktów, ale przede wszystkim – użytkowników! Śniadanie, obiad lub deser z grilla – taka codzienność z Napoleon® jest możliwa! Produkty Napoleon® wyróżniają się zaawansowanymi funkcjami grillowania, wydajnością i mistrzowską konstrukcją. Grilluj więcej. Grilluj lepiej. Grilluj bardziej.
c. Borniak Polska - polski producent wysokiej jakości urządzeń wędzarniczych. Stoi za nimi doświadczenie, wiedza i pasja. Przemawia za nimi zadowolenie Klientów. Przez lata przebyl długą drogę – od niewielkiego warsztatu technologicznego do nowoczesnego przedsiębiorstwa, które obecnie jest liderem sprzedaży i dystrybucji urządzeń wędzarniczych. Stale powiększa się grono Klientów – znajdziemy pośród nich zapalonych wędkarzy i myśliwych, działkowiczów, a także właścicieli ośrodków agroturystycznych. Słowem – wszystkich, którzy cenią zdrowe jedzenie i domowe sposoby jego wytwarzania.
d. Tender Meat sp. z o.o. właściciel internetowego sklepu mięsnego www.bbq.pl. Polska rodzinna firma. Sprawdzony dystrybutor mięs premium dla restauracji i delikatesów działający na polskim rynku już od 30 lat. Oferuje wołowinę, jagnięcinę, dziczyznę, drób premium, a nawet mięsa egzotyczne z całego świata. Zdecydowanie jednak główną specjalizacją firmy jest wołowina, królowa grilla. Zarówno importowana jak również selekcjonowana polska, od najlepszych hodowców. Flagowym produktem jest najwyższej jakości marmurkowa, sezonowana wołowina z USA. To właśnie ta wołowina będzie przedmiotem walki o tytuł mistrza grillowania. Będzie ją także można skosztować w strefie VIP lub zakupić na stoisku. Prawdziwy rarytas dla miłośników grillowania na najwyższym poziomie.
Mistrzostwa będą polegać na przygotowaniu dwóch dań.
Dania konkursowe:
1. Stek z amerykańskiej wołowiny przygotowany metodą dowolną na grillu gazowym marki Napoleon Grille Polska
Grill konkursowy: Napoleon Rogue SE 425 z IR i rożnem
2. Żeberka wołowe z amerykańskiej wołowiny przygotowane metodą bbq na smokerze elektrycznym marki Borniak Polska
Wędzarnia konkursowa: Smoker Borniak BBQ INOX TIMER BBDST-150
Skład sędziowski:
Marek Markuszewksi (Sędzia główny) - brązowy medalista Mistrzostw Świata "The Jack Daniel 's World Championship Invitational Barbecue 2022. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, jak również zespołu Polish BBQ King-Smoker. Certyfikowany sędzia CBJ w największej organizacji BBQ na świecie- KCBS. Z Zawodu Technolog i Kierownik działu rozbioru w Zakładach Mięsnych WARMIA. Jest pasjonatem gotowania, jak również kreatorem mięs kulinarnych. Właściciel Akademii Mistrza Marka.
Daniel Dzwonkowski (Sędzia stanowiskowy) - brązowy medalista Mistrzostw Świata "The Jack Daniel 's World Championship Invitational Barbecue 2022. Członek Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ, jak również zespołu Polish BBQ King-Smoker. Specjalizuje się w korzystaniu z grillo-wędzarni typu "Mac&Ivic" i "Queen" marki Smoker. Uwielbia steki, pysznego tatara. Z zawodu Specjalista ds. BHP, a więc lubi pogadać o bezpieczeństwie w trakcie grillowania. Ambasador Zakładów Mięsnych "Pekpol Ostrołęka" S.A. Właściciel marki Kurpiowska fameljå.
Bartosz Lunitz (Sędzia stanowiskowy) – administrator Grillowej Braci i wielki miłoścnik grillowania.
Krystian Cydejko (Sędzia) - Absolwent szkoły gastronomicznej w Katowicach im. Gustawa Morcinka, Mistrz Polski w Grillowaniu, oraz trener kulinarny.
Szef kuchni posiada 22 letnie doświadczenie, które zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w Polsce, jak i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin we Francji gdzie spędził dwa lata poznając tajniki tamtejszej kuchni. Specjalista w dziedzinie deserów, wołowiny oraz kuchni francuskiej. Juror licznych konkursów kulinarnych. Zdobywca złotego durszlaka w 14 edycji konkursu śląskie smaki.
Maria Woźniak (Sędzia) - Dyrektor Marketingu Tender Meat sp. z.o.o. z rynkiem wołowiny wysokiej jakości związana od 15 lat. Specjalistka od mięsa, procesu produkcji wołowiny i rozbioru. Od wielu lat odpowiedzialna za budowanie portfolio produktów firmy. Prywatnie pasjonatka grillowania i BBQ.
Marek Gądek (Sędzia) – miłośnik dobrej kuchni.
PONIŻEJ ZAMIESZCZAMY:
1. PEŁNY REGULAMIN Mistrzostw Polski Grilla i BBQ Ogrodzieniec 2024r.
2. FORMULARZE ZGŁOSZENIOWE. (na końcu strony)
Regulamin konkursu („Konkurs”) pod nazwą:
Mistrzostwa Polski Grilla i BBQ Ogrodzieniec 2024
§1 [Organizatorzy]
Organizatorami Konkursu (zwanego dalej „Konkurs”) są:
Euro-tech Group Andrzej Gibas i Anita Gibas s.c. oraz „Zamek” Sp. z o.o.
(nazywanymi dalej: „Organizatorzy”).
§2 [Współorganizatorzy]
Współorganizatorami Konkursu są:
Mistrzowski Skład Grilla i BBQ, Grillowa Brać, Napoleon Grille Polska, Borniak Polska, BBQ.PL, Kamado Bono
(nazywani dalej „Współorganizatorzy).
§3 [Uczestnicy Konkursu]
1. Uczestnikiem Konkursu (zwanym dalej „Uczestnik” oraz „Drużyna”) może być wyłącznie osoba fizyczna, mająca pełną zdolność do czynności prawnych, zamieszkała na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,
2. Z udziału w Konkursie wykluczeni są pracownicy Organizatora oraz członkowie ich rodzin tj.: wstępni, zstępni, rodzeństwo, małżonkowie, rodzice małżonka i osoby pozostające w stosunku przysposobienia.
§3 [Zasady Konkursu]
1. Udział w Konkursie jest dobrowolny,
2. Warunkiem udziału w konkursie jest:
a) Spełnienie warunków Uczestnika, określonych §2 [Uczestnicy Konkursu],
b) Zapoznanie się z regulaminem Konkursu i akceptacja jego warunków,
c) Wyrażenie przez Uczestnika zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu udziału w Konkursie,
d) Uiszczenie opłaty w wysokości 500 zł na konto podane w formularzu zgłoszeniowym,
e) Wykonanie zadań konkursowych, o których mowa w §3 [Zasady Konkursu],
3. W przypadku uiszczenia opłaty w wysokości 500 zł a niezakwalifikowaniu się do Konkursu, Organizator zwróci całość wpłaconej kwoty Uczestnikowi / Drużynie – do 7 dni roboczych,
4. W Konkursie może wziąć udział jedna osoba lub Drużyna składająca się maksymalnie z czterech osób,
5. Czas zgłaszania się do Konkursu kończy się 31 marca, o godzinie 23:59,
6. Zgoda na przetwarzanie danych w celu udziału w Konkursie może być wyrażona w szczególności poprzez czynny udział Uczestnika w Konkursie i wykonanie zadań konkursowych, potwierdzając tym samym akceptację jego warunków i chęć uczestnictwa,
7. Konkurs zaczyna się 25 maja o godzinie 12:00 i kończy się 26 maja o godzinie 19:00,
8. W dniu Konkursu (tj. 25 maja) każdy z Uczestników musi stawić się najpóźniej do godziny 11:00 w oznaczonym namiocie sędziowskim w celu odbycia odprawy. W trakcie odprawy zostaną podane informacje dotyczące zadań konkursowych oraz zasad,
9. Za warunek konieczny uważa się przygotowanie obu potraw konkursowych,
10. Zadania konkursowe wykonane po upływie wskazanego czasu na ich wykonanie nie będą oceniane na ustalonych zasadach – jest to jednoznaczne z dyskwalifikacją z Konkursu,
11. Zadaniami konkursowym są:
a) Przygotowanie żeber wołowych z amerykańskiej wołowiny w formie dowolnej na wędzarni elektrycznej marki Borniak,
b) Przygotowanie steka z amerykańskiej wołowiny w formie dowolnej na grillu gazowym marki Napoleon,
12. W trakcie trwania Konkursu Organizator zobowiązuje się do zapewnienia:
a) Produkty mięsne do zadań konkursowych – rostbef z amerykańskiej wołowiny, żebra z amerykańskiej wołowiny,
b) Namiot o wymiarach 4,5m x 3m – jeden namiot będzie współdzielony przez co najmniej dwóch Uczestników / Drużyny,
c) Stół,
d) Wędzarnię elektryczną marki Borniak (1 szt.) oraz grilla gazowego marki Napoleon (1 szt.) – łącznie dwa sprzęty na Uczestnika / Drużynę,
e) Fartuchy – ilość odpowiadająca liczbie zgłoszonych Uczestników w Drużynie (co najmniej 1 szt.),
f) Narzędzia – nóż, deska do krojenia, talerze ekspozycyjne (2 szt.), wyposażenie grilla (szczypce, szczotki do czyszczenia) oraz akcesoria higieniczne,
g) Pojemniki na mięso.
13. Inne, niezbędne rzeczy do wykonania potraw konkursowych zapewnia sobie Uczestnik / Drużyna,
14. Wszystkie wymienione rzeczy w punkcie 11 podlegają zwrotowi do Organizatora po zakończeniu Konkursu. W przypadku stwierdzenia niezwrócenia jakiegokolwiek przedmiotu Organizator zażąda zwrotu pieniężnego (kwota zwrotu to wartość niezwróconego przedmiotu) od Uczestnika / Drużyny. W przypadku wystąpienia problemów Organizator zastrzega sobie prawo wezwania na miejsce wydarzenia służb porządkowych, w tym Policji,
15. W trakcie trwania Konkursu, przy stanowisku może znajdować się tylko Uczestnik / członkowie Drużyny. W przypadku złamania zasady Uczestnik / Drużyna zostaje zdyskwalifikowana,
16. Uczestnik może jednokrotnie wziąć udział w Konkursie podczas jego trwania. Za jednokrotność uważa się przedłożenie potraw konkursowych tylko raz,
17. Dwie potrawy konkursowe są ze sobą integralne. Uczestnik / Drużyna nie może zdecydować się na wykonanie tylko jednej z nich,
18. Uczestnik biorąc udział w Konkursie potwierdza, że jest świadomy, iż o wygranej nagrodzie nie decyduje przypadek lecz działanie Uczestnika / Drużyny, tj. spełnienie warunków Konkursu i wykonanie zadań konkursowych,
19. Organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia Uczestnika / Drużyny z udziału w Konkursie za zachowania powszechnie uznawane za obraźliwe, naruszające prawa osób trzecich albo przepisy prawa, ofert handlowych, treści pornograficznych, godzących w uczucia religijne lub naruszające dobra osobiste innych osób,
20. Zwycięzca Konkursu zostanie wyłoniony przez Organizatora, zgodnie z §4 [Zasady sędziowania i oceny],
21. Przystąpienie do Konkursu jest równoznaczne z akceptacją przez Uczestnika warunków Konkursu określonych w Regulaminie,
§4 [Zasady sędziowania i oceny]
1. Stół sędziowski składa się z sześciu osób:
a) Marek Markuszewski – Sędzia Główny
b) Daniel Dzwonkowski – Sędzia Stanowiskowy
c) Bartosz Lunitz – Sędzia Stanowiskowy
d) Krystian Cydejko – Sędzia
e) Maria Woźniak – Sędzia
f) Marek Gądek – Sędzia
2. Sędziowie oceniają w skali od 1 do 9 w czterech kategoriach:
a) Praca na stanowisku – organizacja stanowisk i pracy, gospodarka produktowa, bezpieczeństwo i higiena, gospodarka odpadami. Praca na stanowisku oceniania jest przez dwóch Sędziów Stanowiskowych. Ważona to 15% sumy punktów (minimum 0,3, maksimum 2,7),
b) Smak – ocena smakowa całej potrawy (tj. harmonia smaku). Ważona to 20% sumy punktów (minimum 1,2, maksimum 10,8),
c) Wygląd – estetyka podanej potrawy – harmonia produktu mięsnego z dodatkami. Ważona to 20% sumy punktów (minimum 1,2, maksimum 10,8),
d) Tekstura potrawy. Ważona to 45% sumy punktów (minimum 2,7, maksimum 24,3),
3. Minimalna liczba punktów wynosi 5,4, maksymalna zaś 48,6,
4. Potrawy należy wydać w następujący sposób: jedna dla publiczności (miejsce wskaże Organizator), druga dla składu sędziowskiego (do namiotu sędziowskiego),
5. Na talerzu przeznaczonym dla składu sędziowskiego Uczestnik / Drużyna musi przygotować 6 oddzielnych porcji mięsa, które będą podlegać ocenie.
6. Forma, w jakiej zostanie podany produkt mięsny jest dowolna,
7. Godziny, o której potrawy konkursowe będą wydawane przez Uczestnika / Drużynę zostaną wskazane przez Sędziego głównego w trakcie odprawy. Niespełnienie warunku jest jednoznaczne z dyskwalifikacją danej potrawy konkursowej,
§4 [Nagrody]
8. Skład sędziowski wybierze 3 najlepsze potrawy konkursowe,
9. Nagrodami w Konkursie są:
a) Za zajęcie pierwszego miejsca – 15 000 zł,
b) Za zajęcie drugiego miejsca – 5 000 zł,
c) Za zajęcie trzeciego miejsca – 1 000 zł.
10. Wyniki Konkursu (nazwę Drużyny) zostaną ogłoszone w trakcie trwania ceremonii zamknięcia,
11. Zwycięzca nie może przenieść praw do odebrania przyznanej nagrody na osoby trzecie,
12. Nagrody nie podlegają wymianie na inne produkty,
13. Nagrody zostaną przelane przez Organizatora na wskazane przez Uczestnika / Drużynę konto bankowe – do 7 dni roboczych.
Uwaga: w związku z wartością nagród przekraczających wartość 2000 zł, od Uczestników zostanie pobrany zryczałtowany podatek w wysokości 10% od wartości przyznanej nagrody. Płatnikiem podatku jest Organizator.
§5 [Reklamacje]
1. Uczestnicy Konkursu mają prawo do wniesienia reklamacji dotyczących Konkursu w terminie 14 dni od zakończenia Konkursu,
14. Reklamacje w formie pisemnej należy przesłać na adres mailowy: euro-tech@nagrillu.pl
15. O zachowaniu terminu do wniesienia reklamacji decyduje data otrzymania wiadomości mailowej,
2. Reklamacja powinna zawierać dane Uczestnika: nazwę drużyny, adres mail oraz powód reklamacji,
3. Organizator rozpatrzy reklamacje w terminie 14 dni od dnia ich otrzymania,
4. Uczestnik zostanie powiadomiony o rozpatrzeniu reklamacji przez Organizatora wiadomością mail.
§6 [Prawa autorskie]
1. Uczestnik przenosi na Organizatorów oraz Współorganizatorów wszelkie majątkowe prawa autorskie przysługujące mu do dzieła jakim będą dania konkursowe przygotowane przez niego w celu udziału w Konkursie,
2. Organizatorzy i Współorganizatorzy zastrzegają sobie prawo korzystania i publikacji potraw konkursowych przygotowanych przez Uczestników bez żadnych ograniczeń czasowych i terytorialnych i wykorzystania na wszelkich polach eksploatacji wymienionych w art. 50 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, bez odrębnego wynagrodzenia.
§7 [Dane osobowe – RODO]
1. Administratorem danych osobowych Uczestników jest Organizator,
3. Przetwarzanie danych osobowych Uczestnika odbywa się zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO),
4. Przetwarzanie danych Uczestnika odbywa się na podstawie jego dobrowolnej zgody wyrażonej w celu udziału w Konkursie,
5. Organizator w celu udziału w Konkursie przetwarza takie dane Uczestnika, jak jego imię i nazwisko, numer kontaktowy, adres email,
6. W celu dostarczenia i rozliczenia nagrody Organizator jest uprawniony do przetwarzania danych osób nagrodzonych w zakresie: imię i nazwisko, adres e-mail i numer telefonu,
7. Uczestnik ma prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania, ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych lub wobec ich przekazywania innemu administratorowi danych,
8. Uczestnik ma prawo do przenoszenia danych, jeśli przetwarzanie odbywa się w sposób automatyczny, a także do bycia zapomnianym (usunięcia danych), o ile przepisy innych ustaw nie zobowiązują Organizatora do ich archiwizacji przez wskazany okres,
9. Dane osobowe pozyskiwane są bezpośrednio od osoby, której dotyczą,
10. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu udziału w Konkursie,
11. Uczestnik w każdej chwili może zmienić swoją decyzję i cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. Taka decyzja oznaczać będzie chęć rezygnacji z udziału w Konkursie. Uczestnik może odwołać zgodę w dowolnym czasie poprzez poinformowanie Organizatora,
12. Dane osobowe Uczestnika będą przetwarzane wyłącznie do czasu odwołania zgody na przetwarzanie danych lub do czasu rozliczenia i udokumentowania Konkursu, ale nie dłużej niż 5 lat od końca roku kalendarzowego, w którym upłynął termin płatności podatku,
13. Organizator może powierzyć przetwarzanie danych osobowych Uczestników innemu podmiotowi na podstawie umowy, zawartej na podstawie art. 28 RODO, w szczególności dane mogą być powierzane podmiotom świadczącym dla Organizatora usługi w zakresie obsługi i rozliczenia Konkursu, a także utrzymania serwisu informatycznego, w którym są przetwarzane,
14. Uczestnik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (UODO) gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzania o ochronie danych osobowych (RODO), a także aktualnie obowiązujących ustaw o ochronie danych,
15. W celu realizacji prawa do kontroli danych, dostępu do treści danych, ich poprawiania, a także innych praw, należy skontaktować się z Organizatorem.
§8 [Postanowienia końcowe]
1. Regulamin dostępny jest w utworzonym wydarzeniu: Link do wydarzenia
2. Serwis Facebook / Instagram jest zwolniony z odpowiedzialności przez każdego Uczestnika,
3. Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany ani przeprowadzany przez serwis Facebook / Instagram, ani z nim związany,
4. Facebook / Instagram nie pomaga w przeprowadzaniu Konkursu,
5. Organizator Konkursu korzysta z serwisu Facebook / Instagram do administrowania promocją na własną odpowiedzialność,
6. Konkurs nie jest loterią w rozumieniu Ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych,
7. W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się przepisy prawa polskiego.
W tej samej kategorii
- Warsztaty nauki grillowania - Podstawy dobrego grillowania steków i owoców morza 14.12.2024
- NOWOŚĆ!!! Sosy i przyprawy Oak'A BBQ dostępne od teraz w NaGrillu Square!
- II Wspólny Grill&BBQ na poziomie Mistrzowskim w Nagrillu Academy Napoleon Mysłowice już za nami.
- Niepowtarzalna promocja - Pokrowiec za 1zł!
- MISTRZOSTWA POLSKI GRILLA I BBQ Ogrodzieniec 2024 - podsumowanie !
Komentarze
Aktualnie brak komentarzy!
Zostaw komentarz