Harmonogram Mistrzostw Polski Grilla i BBQ Ogrodzieniec 2024r.

person Opublikowane przez: NaGrillu list W: Aktualności W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 1584

Mistrzostwa Polski Grilla i BBQ w Ogrodzieńcu; 25-26 maj 2024 - harmonogram wydarzenia.


Sobota 25 maja 2024r. 11.00-19.30*

11.00 Odprawa techniczna dla drużyn startujących w Mistrzostwach
12.00
Scena główna: rozpoczęcie imprezy, krótki „view z poprzedniego roku”, czyli z serii jak się
bawiliśmy w roku 2023
12.30-13.30
Scena główna Grill i BBQ live cooking – pitmaster Jay McCarthy z Teksasu
13.30 Stoisko Napoleon Polska :Degustacja karkówki z grilla 1000 porcji
13.30-14.00
Scena główna przedstawienie drużyn do konkursu głównego
14.00-15.00
Scena główna Grill i BBQ live cooking – pitmaster Robertas Svetlauskas zdobywca 1-go
miejsca podczas zawodów WEST – Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest w konkurencji SCA
Steak
15.00 -16.00 koncert zespołu
15.00 Degustacja Pullet Pork BBQ 500 porcji z grillem Kamado Bono ceramicznym w roli głównej –
stoisko Kamado Bono
15.30 Stoisko BBQ.PL warsztaty z mostka wołowego – prowadzący Jay’a Mc Carthy
16.00-17.00
Scena główna: Live cooking – szef kuchni Kamil Tłuczek, zwycięzca prestiżowego
konkursu kulinarnego Bocuse d’Or Poland 2023
17.10-17.40 Scena główna: Live cooking – klasyki polskiego grilla z Mistrzowskim Składem – Daniel
Dzwonkowski i Marek Markuszewski
17.40-18.40 Konkurs grillowy dla rodzin z nagrodami pod sceną na grillach Napoleon
18.50 ogłoszenie wyników konkursu rodzinnego i rozdanie nagród
18.40 wydawanie boxów konkursowych dla drużyn startujących w M.P. przy namiocie sędziowskim
19.00 Degustacja kiełbasy z grilla 1000 porcji wszystkie stanowiska ( Napoleon, Kamado Bono,
Pekpol, Borniak Polska)
19.30 Zakończenie I dnia mistrzostw

Ponadto:
12.00-19.00 Atrakcje dla dorosłych i dzieci na terenach zielonych Zamku
- rodeo na byku, dojenie krowy, dart, strzelanie z łuku, rzuty podkowami, rzuty toporkami


Niedziela 26.05.2024r.10.00-19.00*

10.00 Scena główna rozpoczęcie imprezy
10.00 Śniadanie z Pekpolem, Kamado Bono, Grillową Bracią – na stanowiskach firmowych
10.30-11.30 Warsztaty dla rodzin pod sceną z Mistrzami Polski Grilla i BBQ Andrzejem Gibas i
Krystianem Cydejko (każdy zawodnik otrzyma certyfikat)
11.30 Stanowisko Napoleon: degustacja żurku 1000 porcji stoisko Napoleon
12.00 -13.00
Scena główna: Grill i BBQ live cooking – grillmaster Julian Karewicz
13.00-14.00 Koncert zespołu country
13.00 Stanowisko Borniak Polska Degustacja 500 porcji żeberek wieprzowych ze Smokera BBQ
13,00 Stanowisko Napoleon Polska Degustacja ziemniaki z grilla 500 porcji z sosem curry
14.00 Mistrzostwa Polski w grillowaniu – konkurs
15.30-16.30 Scena główna live cooking – szef kuchni Łukasz Gamoń
16.30 Warsztaty pizzy / podpłomyki stanowiska grillowe pod sceną z Krystianem Cydejko Mistrzem
Polski Grilla i BBQ
17.00- 17.30
Scena główna Ogłoszenie wyników konkursu i rozdanie nagród w konkursie
mistrzowskim
17.30-18.30 Koncert zespołu country
17.30 Degustacja kiełbasy z grilla 1000 porcji wszystkie stanowiska (Napoleon Polska, Broniak Polska,
Kamado Bono, Pekpol)
18.30-19.00 Podziękowania dla publiczności i zakończenie imprezy

Ponadto:
12.00-19.00 Atrakcje dla dorosłych i dzieci na terenach zielonych Zamku
- rodeo na byku, dojenie krowy, dart, strzelanie z łuku, rzuty podkowami, rzuty toporkami


*organizator zastrzega sobie prawo do zmiany godzin i kolejności wydarzeń

Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło