Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023; opis wydarzenia oraz formularze zgłoszeniowe

person Opublikowane przez: NAGRILLU list W: Aktualności W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 876

II EDYCJA Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków Ogrodzieniec 2023

Serdecznie zapraszamy na II edycję wydarzenia: "Mistrzostwa Polski w grillowaniu steków", która odbędzie się w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, na najbardziej rozpoznawalnym Zamku na szlaku orlich gniazd - Zamku Ogrodzieniec w dniach 27-28 maj 2023r.
Od lat w tym miejscu odbywają się wielkie eventy, wydarzenia kulturalne, sportowe, festiwale, koncerty. Maj to idealny miesiąc na święto grilla, smaku i zapachu, to wręcz taka Polska tradycja odpalić sezon grillowy.
Liczymy na wielki najazd grillomaniaków oraz koneserów dobrego smaku.
Całość imprezy ma na celu spędzenie wspólnego czasu grillmasterów z całymi rodzinami. Przybliżenie Państwu tajników kuchni grillowej oraz grillowania, by wasz stek, big burger lub danie vege prosto z grilla było idealnie wypieczone.

Ogromną dawkę eksperckiej wiedzy, znakomitej jakości wołowinę premium i doskonały sprzęt do grillowania zapewnią główni Partnerzy imprezy.

a. NaGrillu Academy Napoleon jest to miejsce niezwykłe, stworzone przez miłośnika grillowania Andrzej Gibas dla pasjonatów tej sztuki kulinarnej. Akademia mieści się w Mysłowicach na parterze domu Pana Andrzeja co nadaje jej wyjątkowy charakter. Nasi goście mogą poczuć tu domową atmosferę, napić się aromatycznej kawy, orzeźwiającej wody mineralnej oraz sok ze świeżo wyciskanych owoców, a to nie wszystko. Przede wszystkim ucząc się jak przyrządzać potrawy na grillach najczęściej gazowych marki Napoleon Grille Polska i to niezwykłych potraw bo w naszej Akademii rządzi wołowina sezonowana amerykańska i japońska, wysokiej klasy jagnięcina, ryby i owoce morza a także aromatyczne dodatki. W Akademii oczywiście Andrzej nie pracuje sam, razem z nim w tajniki tej sztuki kulinarnej wprowadzi Państwa Krystian Cydejko – trener kulinarny, szef kuchni z 22 letnim doświadczeniem

b. Tender Meat sp. z o.o. właściciel internetowego sklepu mięsnego www.bbq.pl. Polska rodzinna firma. Sprawdzony dystrybutor mięs premium dla restauracji i delikatesów działający na polskim rynku już od 30 lat. Oferuje wołowinę, jagnięcinę, dziczyznę, drób premium, a nawet mięsa egzotyczne z całego świata. Zdecydowanie jednak główną specjalizacją firmy jest wołowina, królowa grilla. Zarówno importowana jak również selekcjonowana polska, od najlepszych hodowców. Flagowym produktem jest najwyższej jakości marmurkowa, sezonowana wołowina z USA. To właśnie ta wołowina będzie przedmiotem walki o tytuł mistrza grillowania. Będzie ją także można skosztować w strefie VIP lub zakupić na stoisku. Prawdziwy rarytas dla miłośników grillowania na najwyższym poziomie.

c. Napoleon Grille Polska – wyłączny przedstawiciel grilli i akcesoriów grillowych marki Napoleon® w Polsce. Kanadyjski Napoleon® to ceniona na całym świecie marka nowoczesnego i wyjątkowo stylowego sprzętu do grillowania. Autorskie rozwiązania, jak: palniki na podczerwień SIZZLE ZONE™, faliste ruszty WAVE™, system zapłonu JETFIRE™ oraz inne – oferują możliwości godne prawdziwego Grill Mastera. Nieodłącznym elementem filozofii Napoleon® jest zwiększenie możliwości nie tylko produktów, ale przede wszystkim – użytkowników! Śniadanie, obiad lub deser z grilla – taka codzienność z Napoleon® jest możliwa! Produkty Napoleon® wyróżniają się zaawansowanymi funkcjami grillowania, wydajnością i mistrzowską konstrukcją. Grilluj więcej. Grilluj lepiej. Grilluj bardziej.
.Podczas imprezy odbędą się również degustacje, szkolenia, konkursy dla widzów oraz Mistrzostwa Polski w grillowaniu steków na kuchni gazowej. Najlepsi otrzymają nagrody i pamiątkowe statuetki. Pod koniec naszej imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku.
W tym roku nowe atrakcje:
W pierwszym dniu czyli 27.05.2023 odbędą się mistrzostwa Polski w Grillowaniu Szkół Gastronomicznych prowadzone przez: Krystian Cydejko. oraz dwie degustacje dla gości przybyłych na zamek
W drugim dniu grillowania czyli 28.05.2023 będzie strefa VIP, w której będzie można skosztować amerykańską wołowinę z mnóstwem niesamowitych dodatków. Wszystkie pyszności będą przygotowane przez Team Nagrillu Academy Napoleon. Wstęp do strefy VIP płatny (koszt wejścia do strefy VIP 199 zł.).
https://nagrillu.pl/.../1843-wejsciowka-na-ii-mp...

Odbędą się w tym dniu również 4 bezpłatne pokazy na których będzie można degustować potraw. Dokładne godziny pokazów zostaną podane w harmonogramie imprezy Wszystkie dania będą przygotowane przez Team Napoleon Polska.

Przedstawiamy Szefów live cooking:

Łukasz Szymon Gamoń
Znany w regionie kucharz Szef kuchni Rybniczanin z krwi i kości . Swoje doświadczenie zdobywane od 25 lat w restauracjach Górnego Śląska i Pod Beskidzka . Pasjonat kulinarny , propagujący kuchnie śląska jak i nowoczesną oraz swoją autorską. Która została doceniona przez żółty przewodnik Gault&Millau oraz Poland 100 best Restaurant. Wyróżniony jako pierwszy Szef kuchni Regionu Rybnickiego od lat utrzymuje się w G&M. Prowadził swój autorski program kulinarny w TV Gamoń w Kuchni który cieszył się uznaniem . Lubi pracę z młodzieżą w szkoła oraz prowadzi warsztaty dla najmłodszych. Aktualnie Szef kuchni i Creative Chef w hotelach Diament .

Julian Karewicz - od 2001 roku związany z gastronomią i projektami około kulinarnymi. W trakcie swojej drogi zawodowej, wbrew potocznym schematom rozwoju, przysposobił umiejętność pracy na wielu stanowiskach.

Jako szef baru w lokalu Solec 44 wypracował styl “slow bar” promując miksologię opartą o sezonowe produkty z lokalnym rodowodem. Serwując “dzikie koktajle” bazował na własnych zbiorach jadalnych, dziko rosnących ziół i owoców.

Jako szef kuchni wyspecjalizował się w tworzeniu potraw w żywym ogniu, pracując najpierw jako grillmaster , a następnie jako animator w Studiu Kulinarnym Comfort Food w Hali Koszyki. Kompilacja specjalizacji którymi się parał, liczne sukcesy i wysokie kompetencje w tych dziedzinach pozwoliły zyskać uznanie w branży w rezultacie czego zasiadał w kapitułach sędziowskich kilkudziesięciu konkursów barmańskich, winiarskich i kulinarnych.

Zaangażowanie w kulturę gastronomiczną, doprowadziło go do pracy pisarskiej i blogerskiej. Przez ponad dwa lata prowadził swoją rubrykę na łamach elektronicznego wydania magazynu Kukbuk, wypowiadał swoje kulinarne rady w wielu branżowych pismach, aż w końcu jako współautor w 2015 roku napisał książkę Przepisy i Opowieści, nagrodzoną podium w konkursie World Cookbook Awards 2016.

Dziś często wypowiada się jako narrator w mediach i występuje w roli animatora kulinarnego prowadząc niezliczone ilości warsztatów i akademii kulinarnych. Szkolenia i projekty animacji tworzy samodzielnie i prowadzi je w wielu dziedzinach. Jako wykładowca w projekcie Better Bar uczył swoich słuchaczy filozofii Slow Bar, animował warsztaty zrzeszające dyscyplinę kuchni i barmaństwem w projekcie food pairingowym oraz poprowadził pierwszą w historii akademię, na temat użycia pikli i kiszonek w koktajlach.

Skład sędziowski:

Julian Karewicz
Wielka osobistość w świecie grilla i bbq.
Grill Master i pasjonat dobrej wołowiny

Mirosław Markowski
Współprowadzący i współorganizator eventu na zamku. Absolwent szkoły gastronomicznej w Katowicach im Gustawa Morcinka, prezes Bytomskiego Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej "Leo Corde", które od lat współpracuje z Zamkiem Ogrodzieniec. Konferansjer, rycerz, tancerz ognia, aktualny wicemistrz kraju w walkach rycerskich 2 vs. 2.

Andrzej Gibas
Grill Chef, Mistrz Polski w Grillowaniu, brązowy medalista mistrzostw Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue, czyli najbardziej prestiżowych mistrzostw BBQ na świecie, których zdobył brązowy medal w kategorii "Home Cooking From The Homeland" oraz właściciel dwóch salonów NaGrillu i NaGrillu Square.
Z urodzenia góral, od młodości związany z grillowaniem. Mając już doświadczenie, wraz z Broil King Polska odwiedził Kanadę - był to przełom w pasji, która zaowocował otwarciem NaGrillu Academy Napoleon, czyli pierwszej Akademii grillowania In Door w Polsce, która przez cały rok uczy jak grillować prowadząc warsztaty kulinarne. Jest prekursorem rozwoju w Polsce wielu metod grillowania. Jedną z nich jest metoda „Reverse Sear”, czyli Metoda Odwrócona, która zdobyła dużą popularność mimo sporych oporów na początku. Jak podkreśla jest to jedyna słuszna metoda grillowania steka z polskiej wołowiny ponieważ daje gwarancję powtarzalności i osiągnięcia sukcesu przy minimalnych umiejętnościach.

Krystian Cydejko
Absolwent szkoły gastronomicznej w Katowicach im. Gustawa Morcinka, Mistrz Polski w Grillowaniu, oraz trener kulinarny.

Szef kuchni posiada 22 letnie doświadczenie, które zdobywał w restauracjach najlepszych hoteli w Polsce, jak i tych odznaczonych gwiazdkami Michelin we Francji gdzie spędził dwa lata poznając tajniki tamtejszej kuchni. Specjalista w dziedzinie deserów, wołowiny oraz kuchni francuskiej. Juror licznych konkursów kulinarnych. Zdobywca złotego durszlaka w 14 edycji konkursu śląskie smaki.

Maria Woźniak
Dyrektor Marketingu Tender Meat sp. z.o.o. z rynkiem wołowiny wysokiej jakości związana od 15 lat. Specjalistka od mięsa, procesu produkcji wołowiny i rozbioru. Od wielu lat odpowiedzialna za budowanie portfolio produktów firmy. Prywatnie pasjonatka grillowania i BBQ.

Organizator Nagrillu Academy Napoleon
Współorganizatorzy: Zamek Ogrodzieniec, Napoleon Polska, Tender Meat, NaGrillu Square.
_________________________________________________________________________________________________________________


PONIŻEJ ZAMIESZCZAMY:

1. PEŁNY REGULAMIN II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków na zamku w Ogrodzieńcu 2023r.

2. FORMULARZE ZGŁOSZENIOWE. (na końcu strony)



REGULAMIN
I ORGANIZACJA
1. Organizatorem Turnieju jest zarząd zamku w Ogrodzieńcu zwany dalej Organizatorem, przy współpracy NaGrillu Academy Napoleon
2. Do Turnieju może zgłosić się każda osoba/ drużyna. wysyłając zgłoszenie na adres eurotech@nagrillu.pl
3. Drużyny mogą być maksymalnie 2 osobowe i wpłacają wpisowe w kwocie 20 zł na konto Stowarzyszenia
4. Termin zakończenia zgłoszeń zespołów nastąpi 28 maja 2023r.
5. Do finału przechodzi 10 zespołów
6. Między 10-28 maja odbędą się eliminacje, które wyłonią zespoły finałowe
7. Eliminacje będą polegały na odpowiedzi na pytania zadawane przez organizatorów



II PUNKTACJA
1. Zostanie zastosowany standardowy system punktacji ważonej – z podziałem procentowym:
Wygląd:15% ogólnej oceny
Smak: 15% ogólnej oceny
Tender : 55% ogólnej oceny
Ocena pracy podczas grillowania 15%
2. Jury konkursowe wyznacza organizator. Składa się ono z szefów kuchni, oraz
przedstawicieli partnerów, organizatora i władz . Organizator wyznaczy Przewodniczącego Jury.
3. W trakcie przygotowywania produktów przedstawiciele jury będą kontrolowali prawidłowość i zgodność z regulaminem



III ZASADY
1. Uczestnik konkursu, który wejdzie do finału, zgłasza się jako samodzielny kucharz profesjonalny, amator, lub szef zespołu wpłacając kwotę 200 zł jako wpisowe a konto organizatora
2. Przygotowanie potraw odbywa się na grillach gazowych zapewnionych przez organizatora
3. Każdy z uczestników konkursu przygotowuje steka na wylosowanym grillu - stanowisku.
4. Organizator wyznaczy rodzaj i wielkość steków w dniu konkursu. Mogą to być:
polędwica wołowa, antrykot wołowy, rostbef wołowy lub inny rodzaj części wołowiny.
5. Podczas odprawy nastąpi losowanie jednego rodzaju i cięcia mięsa, dla każdego zespołu.
6. Steki do jury należy serwować średnio wysmażone i to właśnie steki są głównym daniem konkursowym,
7. Czas przygotowania i serwisu to 1 godzina. W ten czas wlicza się także
przygotowanie stanowiska i grilla.
8. Mięso nie dostarczone przez organizatora nie może być obecne na stanowisku. Jeśli zostanie znalezione, zawodnik/zespół zostanie zdyskwalifikowany.
9. Z mięsem , podczas pracy, należy obchodzić się z zachowaniem podstawowych zasad higieny. Rękawiczki jednorazowe muszą być używane przez cały czas podczas pracy
Przed konkursem grille będą sprawdzane pod kątem czystości. Grille nie
spełniające oczekiwań sanitarno-higienicznych będą odrzucone.
10. Uczestnicy konkursu zapewnia we własnym zakresie wszystkie przyprawy i „tajne składniki” do przygotowania mięsa.
11. Przy każdym stanowisku pracy musi znajdować się gaśnica p.pożarowa zapewniona przez organizatora
12. Przydzielone mięso nie może opuścić numerowanego stanowiska konkursowego.
13. Każde naruszenie regulaminu może spowodować dyskwalifikację.
14. Wszyscy uczestnicy startują o wyznaczonych godzinach, ustalonych przez
organizatora w zależności od ilości uczestników.
15. Steki serwowane będą w zamkniętych pojemnikach jednorazowych dostarczonych przez organizatora.
16. Uczestnik (Kapitan zespołu) sam dostarcza gotowe danie do recepcji i przekazuje je osobom wyznaczonym przez organizatora.
17. Wszystkie steki pozostają własnością organizatora.
18. Zdobywcy trzech pierwszych miejsc w konkursie otrzymają nagrody rzeczowe + vouchery 5000zł ,2000zł,1000zł na zakupy w sklepie www.nagrillu.pl , a zwycięscy tytuł – „Mistrz Steka Ogrodzieniec 2023”
19. Wszystkie decyzje Jury są ostateczne.
REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO
DLA SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Organizatorzy:
• Zarząd zamku w Ogrodzieńcu przy współpracy z NaGrillu Academy Napoleon



Czas i miejsce:
• 27 .05.2023 r. (Sobota ),Zamek w Ogrodzieńcu
• początek, godz.13:00- zakończenie imprezy, godz. 18:00
Ogólne zasady uczestnictwa w konkursie kulinarnym
1. Konkurs kulinarny „ mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych ” jest pokazem przyrządzania i serwowania potraw z grilla
2. Uczestnicy konkursu będą mogli wziąć udział w” mistrzostwach grillowania szkół gastronomicznych ” po uprzednim zgłoszeniu swojego uczestnictwa do 20.04.2023
3. Udział uczestników w imprezie jest bezpłatny po spełnieniu wymogu zgłoszenia do konkursu potraw grillowych
4. Konkurs kulinarny odbywa się w 3 kategoriach ,a drużyna składa się z 4 osób
• grillmasterzy 2 osoby
• wiedza ogólna na temat grillowania 1 osoba
• Umiejętności techniczne 1 osoba
5. Każda z drużyn musi przygotować danie z grilla z obowiązkowymi składnikami
Dowolna ryba oraz jeden z produktów marki „Melvit” ( soczewica - kolor dowolny , kasza bulgur , kasza gryczana , kuskus ,pęczak)
6. Zgłoszenia uczestników powinny obejmować również opis potraw konkursowych, zawierający: składniki, gramaturę i sposób przyrządzenia dla każdej z nich. Dostarczenie ww. informacji jest niezbędne, aby dopuścić uczestnika do udziału w konkursie.
7. Konkurs trwa od godz. 14:00 do godz. 15:30. W tym czasie potrawy muszą zostać przygotowane i zaserwowane Jury festiwalu.
8. Produkty spożywcze użyte w konkursie mogą być poddane wstępnej obróbce.
9. Potrawy zgłoszone przez uczestników wezmą udział w konkursie kulinarnym ocenianym przez Jury, z możliwością otrzymania 3 stopniowego wyróżnienia w postaci dyplomu i statuetki: Złotego, Srebrnego lub Brązowego pucharu za zajęcie odpowiednio: 1, 2 i 3 miejsca w swojej kategorii. Laureaci otrzymają również nagrody rzeczowe przewidziane przez Organizatorów.
1 miejsce voucher 5 tyś do wykorzystania w sklepie www.nagrillu.pl
2 miejsce. 2 tyś do wykorzystania w sklepie www.nagrillu.pl
3 miejsce 1 tyś do wykorzystania w sklepie www.nagrillu.pl.
10. W konkursie mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych ” mogą wziąć udział maksymalnie 10 drużyny.



Mistrzostwa Grillowania Szkół Gastronomicznych ” 27.05.2023

Zasady uczestnictwa – profesjonaliści
1. Ekipy składają się z 4 osób.
2. Ekipy przygotowują po 3 porcje dania konkursowego podane w formie porcjowej).
3. Drużyny przed przystąpieniem do konkursu są zobowiązane przedstawić do wglądu organizatorów ważne książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych (książeczka Sanepidu). Jej brak
jest jednoznaczny z niedopuszczeniem uczestnika do udziału w konkursie.
Zasady uczestnictwa – uczniowie szkół gastronomicznych
Zasady organizacyjne i wyposażenie stanowisk konkursowych:
1. Każde stanowisko konkursowe będzie wyposażone przez organizatora w: grill (1 palniki dla każdej drużyny), Stol roboczy
2. Organizator zapewnia produkty marki „Melvit” wskazane w zgłoszeniu.
3. Od godziny 14:15 uczestnicy mogą przygotować swoje stanowiska, które zostaną wskazane przez
organizatora.
4. Zabrania się przywożenia gotowych zamarynowanych, przetworzonych produktów.
5. Drobny sprzęt kuchenny (np. blendery garnki , naczynia, przedłużacze), zastawę stołową (np. talerze,
sztućce), potrzebną do serwowania dań oraz elementy wystroju stołu (obrusy, serwetki, kwiaty itp.) uczestnicy
zabezpieczają we własnym zakresie.
6. Ze względów bezpieczeństwa zabrania się używania urządzeń ciśnieniowych i kuchenek gazowych
7. Uczestnicy konkursu we własnym zakresie ponoszą koszty dojazdu



Mistrzostwa Grillowania Szkół Gastronomicznych ” 27.05.2023

Zgłoszenia do konkursu.
1. Uczestnicy zainteresowani udziałem w konkursie kulinarnym, dokonują
zgłoszenia na załączonym do niniejszego Regulaminu formularzu, odpowiednim dla swojej kategorii. Formularz musi być wypełniony tak, aby zawierał imiona i nazwiska członków każdej ekipy wraz z kontaktowymi numerami telefonów oraz pełną nazwę podmiotu, który jest reprezentowany przez uczestników konkursu.
2. Przesłanie wypełnionych formularzy jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych uczestników w związku z działaniami promującymi konkurs.
3. Organizator na podstawie wypełnionego formularza zgłoszenia Uczestnika, oceni spełnienie przez niego wymogów udziału w mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych w myśl niniejszych zasad, zastrzegając sobie prawo, odmowy przyjęcia zgłoszenia i tym samym możliwości wzięcia udziału w mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych
4. Każdy uczestnik, którego zgłoszenie zostanie przyjęte, otrzyma od organizatora potwierdzenie mailowe udziału w konkursie kulinarnym. Bez potwierdzenia nie można uczestniczyć w imprezie.
5. Zgłoszenia należy przesyłać do dnia 20.04.2023 r. Decyduje data wpłynięcia zgłoszenia na adres eurotech@nagrillu.pl
6. Ostateczna lista uczestników zostanie opublikowana na stronie internetowej konkursu www.nagrillu.pl
Do dnia 20.05.2023 r.
7. Formularze zgłoszeniowe należy przesłać do organizatora konkursu – mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych drogą mailową , w terminie do dnia 20.04.2023 (decyduje kolejność zgłoszeń), na adres: eurotech@nagrillu.pl



Zasady prac konkursowego Jury
1. Uczestników w każdej kategorii ocenia 3-osobowe Jury.
2. Nad całością prac wszystkich członków Jury będzie czuwał Koordynator, odpowiedzialny za sprawne
przeprowadzenie konkursu, ocenę wszystkich potraw i wyłonienie zwycięzców.
3. Prace Jury odbywają się w godzinach: 13:00-16:00.
4. Jury oceniając potrawy będzie brało pod uwagę:
• smak potrawy (15pkt),
• wygląd potrawy i sposób podania (10pkt),
• zgodność merytoryczną - dobór składników(15ptk)
• ocenę pracy uczestników - sposób przygotowania potraw (10 pkt)
czystość stanowiska (5 pkt)
prezentacja stanowiska uczestników( 5 pkt).
Pozostałe informacje
1. Wszystkie pytania, dotyczące spraw nie objętych niniejszymi zasadami prosimy kierować do eurotech@nagrillu.pl
2. Informacje o mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych będą na bieżąco publikowane na stronie internetowej imprezy www.nagrillu.pl
3. Administratorem danych osobowych uczestników zgłoszonych do konkursu jest zarząd zamku w Ogrodzieńcu przy współpracy z NaGrillu Academy Napoleon Dane będą przetwarzane w celach organizacyjnych na podstawie zgody, jaką jest przesłanie zgłoszenia udziału w konkursie kulinarnym odbywającym się podczas mistrzostwa grillowania szkół gastronomicznych Każdy ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Każdy ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania.


HARMONOGRAM DNI 27.05.2023r. oraz 28.05.2023r.:


Sobota:

12:00 Powitanie przybyłych gości i przedstawicieli szkół gastronomicznych, krótka prezentacja każdej ze szkół

13:30 Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek

14:00 Konkurs dla szkół gastronomicznych

15:30 Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek

16:00 Nauka grillowania dla widzów pod okiem Krystiana Cydejko

17:00 Konkurs w krojeniu kiełbasy dla widowni

17:30 Trzecia degustacja dla gości odwiedzających zamek

19:00 Zakończenie I dnia Mistrzostw

Niedziela:

11:30 - Otwarcie II dnia Mistrzostw

12:00 - Master Chef Livecooking - Łukasz Szymon Gamoń Prezentacja Surf&turf jak na Łukasz przystało zaskoczy widzów łącząc amerykańską wołowinę od BBQ.PL z polskimi rybami jeziornymi. Będzie ciekawie i zaskakująco.

12:30 - Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek

12:40 - Konkurs dla publiczności - wypychanie beczki z piwem

13:30 - Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka FLANK STEAK METODĄ KLASYCZNĄ. Serwujemy w tacos z salsą pico de gallo lub bagietką z parmezanowym majonezem”

14:00 – Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek

14:10 - II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków

15:00 Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TRI TIP METODĄ CONSTANT FLIP . Serwujemy w nowych aranżacjach: bagietka z teres major z salsą kiwi z ostrygami i kolendrą lub bagietka ze stekiem, masłem borowikowym i chimichurri.”

15:15 - Ujeżdżanie byka - jak wołowina to i rodeo - najwytrwalszy jeździec zabiera rodzinę do strefy VIP

16:00 - Ogłoszenie i wręczenie nagród, degustacja dań mistrzowskich

16:30 - Trzecia degustacja dla gości odwiedzających zamek

16:30 - Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TERES MAJOR METODĄ NA ŻELIWNEJ PATELNI na grillu. Serwujemy w dwóch odsłonach: z grzybami i śmietanką lub bastowany w maśle, czosnku i rozmarynie."

17:30 - Koncert muzyki country

19:00 - Zakończenie imprezy



>>> KLIKNIJ ABY POBRAĆ ZGŁOSZENIE <<<

>>> KLIKNIJ ABY POBRAĆ ZGŁOSZENIE DLA SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH <<<

Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło