Pellet Broil King® i wiórka Grill Pro

person Opublikowane przez: Sklep NaGrillu list W: Ciekawostki W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 140

W celu nadania potrawom specyficznego smaku i aromatu oprócz drewna w kawałkach można stosować wiórka lub pellet. Do wędzenia używane jest wyłącznie drewno z drzew liściastych, tlące się, bez kory – najczęściej buk, grab, wiąz, dąb, olcha, akacja, śliwa jabłoń, wiśnia i klon. Na przestrzeni ostatnich lat zdobyte przez naszą firmę doświadczenie pozwala na dostarczanie znakomitej jakości produktów do grillowania i wędzenia, dlatego też mamy w sprzedaży szeroki wybór pelletu Broil King® i wiórek Grill Pro.

Rodzaj użytego drewna podczas wędzenia ma znaczący wpływ na barwę i walory smakowo-zapachowe produktu.

Niewielką ilość wiórków czy pelletu wsypuje się do skrzynki wędzarniczej, którą zamieszcza się pod rusztem na aromatyzerach i odkrywa nowe doznania smakowe na swoim grillu. Dzięki zastosowaniu tego produktu potrawy będą smakować lepiej, a podczas wędzenia będzie można poczuć niezwykle przyjemny zapach. 


Pellet to produkt powstający ze sprasowanych trocin, przez co jest wygodnym i ekologicznym materiałem grzewczym.

W podobny sposób marka Broil King® stworzyła pellet przeznaczony do wędzenia. Wystarczy wysypać pellet do skrzynki wędzarniczej czy do pojemnika w wędzarni gazowej Smoke™, aby poczuć niepowtarzalny aromat!

W odróżnieniu od wiórek wędzarniczych, pelletu nie moczy się w wodzie.

Rodzaje pelletu:

63920 Pellet Do Wędzenia Z Orzecha Amerykańskiego 9kg 

Idealnie się sprawdzi podczas przygotowywania potraw z wołowiny, wieprzowiny, drobiu i warzyw - uzyskają niepowtarzalny aromat którym zaskoczysz swoich gości. Skład: 100% naturalnych, zmiksowanych kawałków z orzecha amerykańskiego.

63939 Pellet Do Wędzenia Mieszanka Griller's Select 9kg

Łączy on w sobie aromaty pochodzące z drzew takich jak klon, dąb oraz wiśnia. Gwarantuje to niesamowity smak i aromat. Mieszanka Griller's Select jest szczególnie polecana do potraw z wołowiny, wieprzowiny, drobiu, warzyw, ryb i pizzy.

63930 Pellet Do Wędzenia Mieszanka Smoke Master's 9kg

Łączy on w sobie aromaty pochodzące z drzew takich jak klon, orzech amerykański oraz wiśnia. Dzięki niemu uzyskamy delikatny posmak dymu do smaku. Mieszanka Smoke Master's jest szczególnie polecana do potraw z wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Skład: 100% naturalnych, zmiksowanych kawałków z drewna klonu, orzecha amerykańskiego oraz wiśni.

63921 Pellet Do Wędzenia Z Jadłoszynu Broil King 9kg

Pozwoli Ci on poczuć smak jadłoszynu w swoich potrawach - dzięki niemu Twoje potrawy z wołowiny, dziczyzny, jagnięciny i wieprzowiny uzyskają niepowtarzalny aromat którym zaskoczysz swoich gości. Skład: 100% naturalnych, zmiksowanych kawałków z jadłoszynu.

63923 Pellet Do Wędzenia Z Jabłoni 9kg

Pozwoli Ci on poczuć słodki smak jabłoni w swoich potrawach - dzięki niemu Twoje potrawy z wieprzowiny, drobiu i warzyw uzyskają niepowtarzalny aromat którym zaskoczysz swoich gości. Skład: 100% naturalnych, zmiksowanych kawałków z jabłoni.

Wiórka:

00200 Wiórka Jadłoszynowe Grill Pro

Wiórka jadłoszynowe nadają potrawom unikalnego smaku i aromatu grillowania. Nadają się do przygotowywania wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny i dziczyzny.

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00240 Wiórka Wiśniowe Grill Pro

Wiórki do wędzenia wiśniowe, wspaniale utrzymują pożądaną temperaturę podczas wędzenia i nadają potrawom niepowtarzalny aromat, barwią skórkę na kolor ciemnobrązowy; są wolne od wszelkich zanieczyszczeń. Nadają się do przygotowywania cielęciny, wieprzowiny, drobiu.

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00270 Wiórka Klonowe Grill Pro

Dające niezrównany aromat naturalnego drewna, pakowane w torbę z zamknięciem strunowym. Użyj z wieprzowiną, jagnięciną, drobiem lub rybą, i poczuj ten smak. Dym nadaje wędzonkom łagodny i lekko słodki smak oraz złocistożółty kolor.

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00250 Wiórka Olchowe Grill Pro

Olcha to najczęściej stosowane do wędzenia drewno w Polsce.  Polecane do wędzenia wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i ryb, którym nadaje ciemnożółty kolor przechodzący w brąz. 

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00230 Wiórka Jabłkowe Grill Pro

Dające bardzo łagodny dym z subtelnym owocowym posmakiem, lekko słodki. Można stosować do wędzenia drobiu; barwi skórkę na kolor ciemnobrązowy.

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00220 Wiórka Amerykański Orzech Grill Pro

Dające niezrównany aromat naturalnego drewna, pakowane w torbę z zamknięciem strunowym. Użyj z wieprzowiną, jagnięciną, drobiem lub rybą, i poczuj ten smak. Nadaje ciemnożółte zabarwienie potraw. 

Opakowanie zawiera 2,78 cm3.

00260 Wiórka Orzesznikowe Grill Pro

Wiórki orzesznikowe zamykane w strunowym opakowaniu zatrzymującym wewnątrz cały aromat. Jeśli chcemy uzyskać dodatkowy efekt dymienia, możemy zmieszać namoczone wiórki z suchymi wiórkami, co nada naszym potrawom wspaniałego aromatu orzeszków pekan. Nadają się do przygotowywania wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny oraz serów. 

Sprawdź, który rodzaj wiórków najlepiej pasuje do Twoich ulubionych przysmaków i nadaj im dodatkowego wędzonego posmaku.


Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło