Wędzarnia SMOKE™ - Gratka dla miłośników wędzenia

person Opublikowane przez: Sklep NaGrillu list W: Ciekawostki W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 471

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią okazja do przyrządzenia przepysznych kiełbas, wędlin i innych wyrobów wędzarniczych.

Właśnie z tej okazji przygotowaliśmy dla Was artykuł, który pokaże Wam dlaczego w sezonie wędzarniczym warto postawić na wędzarnię SMOKE™ od kanadyjskiej firmy Broil King®


Wędzenie to jedna z najpopularniejszych metod utrwalania żywności. Pozwala ono na przygotowanie dużej ilości potraw do długotrwałego przechowywania, a także nadaje im niepowtarzalny aromat oraz smak. Bo przecież nic nie smakuje i pachnie tak dobrze, jak świeżo uwędzona szynka, no, chyba że szynka uwędzona w wędzarni gazowej Broil King SMOKE™.

Wędzarnia SMOKE™ to urządzenie zaprojektowane z myślą o całorocznym wędzeniu. Pozwala jej na to szereg rozwiązań technicznych, których nie uświadczycie w podobnych cenowo urządzeniach.

O jakie rozwiązania chodzi? Już tłumaczymy.

Modyfikowalne wnętrze.

Wędzarnia SMOKE™ została zaopatrzona w 4 oddzielne regulowane ruszty ze stali szlachetnej, które wraz z 16-stoma haczykami oraz stojakiem do pieczeni i żeberek dają niespotykane dotąd możliwości dostosowania wędzarni do swoich potrzeb. Ryby? Kiełbasa? W wędzarni SMOKE™ uwędzisz wszystko!

Rozkładany ociekacz.

Wyciąganie uwędzonej szynki może być bardzo brudną czynnością. Z rozkładanym ociekaczem ze stali szlachetnej problem zabrudzonej tłuszczem posadzki przechodzi do historii.

Pojemnik na wodę oraz tacka na zrębki.

Nieodłączną częścią procesu wędzenia, jest nadawanie autentycznego aromatu oraz posmaku drewna za pomocą tlących się zrębków z różnych typów drzew owocowych.

Do ich przechowywania idealnie nada się wykonana ze stali szlachetnej tacka, w której wyłożone wiórka po rozpaleniu zaczną się tlić, wytwarzając aromatyczny dym.

Jak wiadomo, dym bardzo wysusza wędzone potrawy, dlatego należy odpowiednio je nawilżać. Z tego właśnie powodu do wędzarni SMOKE™ została załączona stalowa tacka na wodę, dzięki której o kwestię nawilżania potrawy zadba sama wędzarnia.

Palnik ze stali szlachetnej.

Polskie zimy potrafią dać w kość. Aby wędzone w zimie potrawy zachowały odpowiednią temperaturę, należy zadbać o wysoką temperaturę wewnątrz wędzarni.

Szybkie nadawanie temperatury w wędzarni SMOKE™ to zadanie palnika o mocy 4,4 kW. O jego wytrzymałość również nie należy się martwić, ponieważ został wykonany z wysokiej jakości stali szlachetnej, a dodatkowo posiada 3-letnią gwarancję.

Za płynną kontrolę nad mocą palnika odpowiadają zawory Linear-Flow™, które pozwalają na precyzyjne kontrolowanie temperatury wewnątrz wędzarni.

Solidna konstrukcja i izolacja.

Dużą rolę przy wyborze wędzarni pełni jakość wykonania. Również w tym przypadku firma Broil King nie próżnowała.

Drzwi oraz ściany wędzarni zostały wykonane z podwójnych stalowych ścianek, między którymi znajduje się pustka powietrzna. Takie rozwiązanie wraz z dwudrzwiową konstrukcją zapewnia znakomite utrzymywanie ciepła w trakcie zimy nawet podczas dosypywania wiórek wędzarniczych. Jakby tego było mało, to dla dodatkowej izolacji ciepła oraz dymu w wędzarni SMOKE™ zastosowano specjalne uszczelki wykonane z włókna szklanego, oraz zestaw regulowanych zapięć.

Jeśli jednak zajdzie potrzeba zmniejszenia temperatury wewnątrz wędzarni to specjalne otwory wentylacyjne Roto-Draft™ wam w tym pomogą!

Jak można się domyślić, ze względu na swoją pojemność wędzarnia SMOKE™ to dość duży sprzęt. Spore rozmiary nie przeszkadzają jednak w swobodnym jej przenoszeniu, a to wszystko dzięki kółkom zapewniającym mobilność wędzarni. O stabilność urządzenia nie ma się co martwić, całość została zamontowana na solidnej stalowej podstawie, aby wędzarnia mogła spokojnie pracować nawet podczas silnego wiatru.

Dodatkowe funkcje.

Każdy lubi wygodę, prawda?

Firma Broil King zadbała więc o to, aby wędzarnia SMOKE™ była wyposażona w dodatkowe funkcje, które zwiększą komfort użytkowania.

Jedną z nich są wieszaki na akcesoria, dzięki którym wszystkie potrzebne przyrządy zawsze będą pod ręką.

Warto również wspomnieć o otwieraczu do butelek, który będzie w pobliżu, gdy zajdzie potrzeba ugaszenia pragnienia.

Elektroniczna zapalarka zagwarantuje błyskawiczne uruchomienie wędzarni za każdym razem bez potrzeby jej otwierania.

Jak widać wędzarnia Broil King SMOKE™ to wszechstronne urządzenie, pozwala ono na wędzenie różnych typów potraw jednocześnie, oraz zapewnia prostotę i wygodę użytkowania.

Cokolwiek by to nie było – wędzarnia SMOKE™ sobie z tym poradzi.


Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło