Burgery z mięsa wołowego Hereford – 6-8 sztuk

person Opublikowane przez: P Sklep list W: Przepisy W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 2940

Składniki

- 1 kg zmielonego mięsa wołowego

- 20 g przyprawy NaGrillu THE PERFECT STEAK

- 100-150 ml wody mineralnej gazowanej (ilość zależna od suchości mięsa)

- bułki hamburgerowe

- dodatki: majonez, sałata, pomidor, cebula, ogórek konserwowy, sos do burgerów, jajko, ser cheddar



Użyte akcesoria

Stalowa łopatka Broil King® Imperial™ 64011
Termometr bezprzewodowy Meater™ + OSC-MT-MP01
Płyta żeliwna Broil King® Imperial™ 11239



Wykonanie

Podaną wyżej ilość mięsa mieszamy z mieszanką przypraw i wodą mineralną.

Przy pomocy praski formujemy burgery o grubości ok. 2 cm. Rozgrzewamy grill aż osiągnie temperaturę 300 °C- 350 °C.4.

Następnie za pomocą łopatki przekładamy burgery na ruszt grilla gazowego i przewracamy je co 3 minuty z każdej strony aby uzyskać średnio wysmażone burgery, dla których temperatura wewnętrzna powinna wynosić 57 °C.

Podczas 2-minutowego odpoczynku naszych burgerów można wykorzystać górną półkę grilla do przygotowania bułek.

Dolną część bułki smarujemy majonezem, dodatki układamy wg. własnego uznania i całość zamykamy górną połową ugrillowanej bułki.

W przypadku wersji z jajkiem sadzonym polecamy przygotowanie go na płycie żeliwnej przez ok. 1 minutę z każdej strony. Spowoduje to, że białko będzie idealnie ścięte, żółtko pozostanie płynne.

Smacznego!

Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło