Przepis na czarną soczewicę z woka
Składniki:
· Soczewica czarna 600g
· Seler naciowy 300g
· Koper włoski 250g
· Dymka 1 pęczek
· Cebula czerwona 2 sztuki
· Czosnek 1 główka
· Imbir 0,5 sztuki korzenia
· Limonka 2 sztuki
· Wino białe 400ml
· Masło 100g
· Oliwa z oliwek 50 ml
· Koperek 1 sztuka
· Natka pietruszki 1 sztuka
· Chilli 1 papryczka
· Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanym woku 70028 przesmażamy na oliwie z oliwek koper włoski krojony w pióra, seler naciowy krojony w plasterki, cebulę krojoną w drobną kostkę, imbir drobno krojony. Dodajemy ugotowaną soczewicę, masło, wino, startą skórkę z limonki oraz sok z limonki. Doprawiamy solą pieprzem i drobno siekanym chilli. Na koniec dodajemy dymkę, koperek i natkę pietruszki.
Komentarze
Aktualnie brak komentarzy!
Zostaw komentarz