Przepis na kebab drobiowy przygotowany na grillu Broil King

person Opublikowane przez: Sklep NaGrillu list W: Przepisy W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 1522

Mięso z kurczaka jest lekkostrawne i jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa.  Udziec jak i podudzie dużo lepiej niż inne części kurczaka zachowują soczystość a w przypadku przygotowania go na rożnie w postaci kebaba bądźmy pewni, że jego smak będzie niepowtarzalny i będziemy mieć pyszny obiad czy kolację. 

Składniki:

- 2 kg mięsa z udek kurczaka

- 400ml jogurtu naturalnego gęstego

- 4/5 ząbków czosnku

- mieszanka przypraw NaGrillu The Roast Chicken – tak aby była odczuwalna intensywność

- pieprz i sól – według uznania

- piwo pszeniczne

- cebula

- czosnek

Użyte akcesoria:

Brytfanna ze stali szlachetnej 63106

Rękawica do grillowania 60974

Uchwyt wielofunkcyjny 60745

Wykonanie:

Przygotować marynatę, mięso oczyścić a następnie dokładnie natrzeć każdy kawałek. Tak przygotowane mięso odstawić najlepiej do lodówki na minimum 12 h co spowoduje, że przyprawy przenikną w jego głąb. Po tym czasie mięso nakłuć na rożen. Brytfannę z piwem pszenicznym, pokrojoną cebulą i ząbkami czosnku umieścić pośrodku rożna na aromatyzerach. Skrzynkę do wędzenia uzupełnioną pelletem jabłkowym umieścić na aromatyzerze nad palnikiem ustawionym na minimum.  Mięso grillować w temperaturze  170ºC przez około 1,20 h używając tylko dedykowanego palnika do rożna. Ściąć przypieczone mięso a resztę pozostawić na 20 minut i tak do skutku.

Mięso możemy podać w tortilli lub picie wraz z ulubionym sosem i warzywami.

Smacznego! :)

Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło