Przepis na roladę z boczku po staropolsku przygotowaną na grillu Broil King® REGAL™ PELLET 500     

person Opublikowane przez: Sklep NaGrillu list W: Przepisy W dniu: comment Komentarze: 0 favorite Wejścia: 1564

Dzięki użyciu pelletu Power-Flame® Olcha to idealna mięsna propozycja o fantastycznym kolorze i aromacie

Składniki

- Boczek bez skóry z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny

- Musztarda o wyrazistym smaku

- Ziarna jałowca 

- Ząbki czosnku

- Zmielony pieprz, majeranek, ziele angielskie

- Sypka papryka słodka lub ostra – według uznania

- Sól

Użyte akcesoria

- Sznurek

- Pellet do grillowania Power-Flame® Olcha

Wykonanie

Mięso bez skóry oczyszczamy z kości i chrząstek. Obficie solimy i od środka smarujemy musztardą o wyrazistym smaku. Następnie dodajemy kilkanaście ziaren jałowca, ząbków czosnku. Posypujemy zmielonym pieprzem, majerankiem, zielem angielskim oraz papryką słodką lub ostrą (według uznania). Mięso zawijamy, rolujemy i związujemy sznurkiem. Nabite na rożen grillujemy przez 3 godziny w temperaturze  160°C (w przypadku grilla gazowego polecamy użyć skrzynki wędzarniczej wypełnionej pelletem). Po tym czasie schładzamy około 6 godzin i usuwamy sznurek. 

Proponujemy pokroić w plasterki i podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego! :)

Komentarze

Aktualnie brak komentarzy!

Zostaw komentarz

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się Lub Zresetuj hasło